Duurzaam aan het werk met LoonKostenSubsidie

Het krijgen van een vaste, betaalde baan is het doel van deze nieuwe voorziening

Duurzaam met LKS

Het krijgen van een vaste, betaalde baan is het doel van deze nieuwe voorziening, kortweg “Duurzaam met LKS” genoemd. Deze is op 1 januari 2021 ingegaan en is bedoeld voor inwoners van de Kop van Noord-Holland die moeite hebben zelf een betaalde baan te vinden.Het is vooral bedoeld voor mensen die al langer een uitkering hebben (bijstand, Wajong), graag passend, vast en betaald werk willen doen en niet in aanmerking komen voor de regeling beschut werk.

Aanmelding gaat via de gemeente (afdeling sociaal domein en/of wijkteam).

Na een voortraject (met behoud van uitkering) volgt een aanstelling bij de gemeenschappelijke regeling en helpt het sociaal ontwikkelbedrijf Probedrijven N.V., samen met re-integratiebureau Agros,  bij het vinden van passend werk. Dat kan binnen of buiten Probedrijven zijn. Na een  wettelijke proefperiode en bij gebleken geschiktheid, krijgt men een vast dienstverband. Dit onder de CAO “Samen aan de slag” dan wel de CAO van het externe bedrijf waar men werkt.

De samenwerkende gemeenten staan garant voor het salaris. Daarbij hebben zij de scheiding tussen hun budgetten voor bijstandsuitkeringen en die voor werk opgeheven. Zodoende komt een besparing op de uitkeringen volledig ten goede aan de inzet voor werk.

Download hier als PDF-bestand de: Duurzaam met LKS Regeling

We'd love to work with you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.
Learn more about us

Neem contact op met de GRGA voor meer informatie over onze diensten.

Neem contact op