Gemeenten en Probedrijven realiseren nieuwe duurzame banen in de regio Kop van Noord-Holland

Bron: Probedrijven

Dankzij nauwe samenwerking met de gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon, kan Probedrijven de komende vijf jaar minstens 600 banen blijven bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe regeling ‘Duurzaam aan het werk met loonkostensubsidie’, compenseert de uitstroom van de Wet Sociale Werkvoorziening.

Door een nieuwe regeling te ontwikkelen innoveren de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen in het sociaal domein. Per saldo kost het de gemeenten niets meer dan dat inwoners voor een uitkering in aanmerking komen. Werk aanbieden draagt bij aan geluk en inkomen geeft mensen onafhankelijkheid.

De innovatie komt op een moment dat verschillende maatschappelijke organisaties signaleren dat de Participatiewet veel minder deelnemers oplevert dan de bedoeling was.

De baanbrekende nieuwe regeling is tot stand gekomen in 2020. Een werkgroep onder leiding van Jan de Moel, secretaris van de GRGA, heeft in samenwerking met gemeenten, Probedrijven en partner Agros het beleid ontwikkeld. De gemeenten hebben in de laatste maanden van dat jaar de opgenomen regeling in de afzonderlijke gemeentelijke begrotingen goedgekeurd.

De deelnemers komen namelijk in dienst van de gemeenten. Na een voortraject in aanmerking voor een contract bij de Gemeenschappelijke Regeling gesubsidieerde arbeid Kop van Noord Holland.

Het is heel bemoedigend dat de gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon dit ook inzien. Door met Probedrijven samen te werken, kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de komende vijf jaar weer bij ons instromen. Hierbij is het doel altijd een vast contract en een detachering bij een van onze bedrijven: groenvoorziening (Progroen & Milieu), verpakken en assembleren (Proverpakken & Ontwikkelen), schoonmaak (Proschoon) of postbezorging (Probezorgt).

We zijn bij Probedrijven ontzettend trots dat de gemeenten het vertrouwen in ons hebben om deze samenwerking aan te gaan. We gaan de komende vijf jaar dan ook met veel plezier aan de slag!
Justin Borst (medewerker Progroen&milieu) en Sigge van der Veek (wethouder gemeente Schagen, voorzitter GRGA).


Meer nieuws: